Ulah Seuri


Wanci sareupna si Ujang keur anteng nongton tipi di tengah imah. Diluar hujan gede mawa angin jeung gelap pating jeleger. Si Ujang ongkoh-ongkoh weh, jiga nu teu malire duka teu ngadangueun mah Ema na gogorowokan titadi keneh.

“Ujaang.. Ujaaang.. geura pareuman eta tipi teh! Ema mah soak ngedenge guludug meuni dor-dar kitu, palaur kana tipi mangkaning can lunas siah opat bulan deui.. Pareuman Jaang!” sora si Ema hawar-hawar ti dapur.

“Muhun Ma, ieu ge nuju milarian remotna teu acan kapendak!” si Ujang kakarak nembal.

“Apan titadi oge remot mah dikeukeuweuk wae ku maneh?” ceuk si Ema mingkin tarik.

“Duka da Ma, teu ayaa..” tembal si Ujang deui.

Bakat teuing ku kesel, gidig weh si Ema ka tengah imah nyampeurkeun si Ujang, cul weh beuleum peda mah dina luhureun hawu.

“Ari ieu REMOT Jaang.. Naha ari maneh sok ngabobodo ka kolot?” ceuk si Ema satengah nyentak, bari kedewek weh leungeunna nyokot remot, tuluy tipina dipareuman.

“Pan eta mah remot tipi Ma?” tembal si Ujang embung eleh.

“Ari kitu remot naon? Pan titadi oge Ema mah nitah mareuman tipi?” si Ema beuki kesel.

“Yeeh.. ari Ema.. Ujang mah titadi oge milarian remot guludug. Naha kalahkah mareuman tipi, pan tipi mah nuju dilalajoan ku Ujang? Ari guludug rek saha nu ngalalajoan coba, meuning mareuman guludug..!”

Bakat teuing ku jengkel si Ema nyentak bari ngagorowok, henteu sugan ciduhna muncrat mah.

“EMANG AYA REMOT GULUDUUUUUGG…??!!!”

si Ujang beungeutna ngadadak pias, bari murungkut nembalan keneh laun-laun oge,

“Duka atuh…”

Advertisements

About Zaharudin

Setiap Orang Adalah Raja
This entry was posted in Berbagi Cerita, Bodor Sunda and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ulah Seuri

  1. Lusi says:

    ahahaha…..ujang..ujang…ari ujang anak saha atuh???

  2. Nabila Canun says:

    i’ve visit your (#^,^#)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s